Дата: 10.03.2023

Німeцький вирoбник aвтoмoбілів Audi прeдстaвив нoвий eлeктричний гірський вeлoсипeд вaртістю 10 тисяч дoлaрів СШA, aлe бeз нoрмaльнoї назви. Значит технічно байк має назву, але звучить вона як «електричний гірський аквапед Audi у співпраці з Fantic». Велосипед натхненний Audi RS Q e-tron Dakar Racer і якщо він приближенно само впевнено рухається бездоріжжям, так дійсно вартий своїх грошей.

Не переводя духу багато автомобільних компаній зацікавлені в ринку електровелосипедів. Минулого року GMC випустила байк, який поєднується з Hummer EV, а бренд електромобілів Polestar оголосив, що працює по-над електровелосипедами з Allebike. Щоб також вийти сверху цей ринок, Audi об\’єднується з італійським виробником електровелосипедів Fantic.

Основою велосипеда Audi є електродвигун Brose S-MAG 36 Поворот 250 Вт з крутним моментом предварительно 90 Нм. Він живиться від 36-вольтової батареї ємністю 720 Вт·год. Ця Силаша передається тільки на заднє автомобиль.

В основному алюмінієва рама має карбонові пера. Компоненти Sram GX Eagle поєднуються із безкамерними колесами Mavic E-DEEMAX і шинами Vittoria. Цікаво, що ззаду стоїть 27,5-дюймове запаска, а спереду 29-дюймове.

Audi заявляє, що байк чудово почувається держи різноманітній місцевості, але відмінно підходить про даунхілу. У це неважко повірити з ходом підвіски 180 мм. Патрон Audi UK Ендрю Долл зазначив:

«У Audi ми сміливо прагнемо стати лідером у забезпеченні екологічної мобільності преміумкласу. Електричний гірський лисапед Audi у співпраці з Fantic є ще одним фантастичним прикладом того, як ми можемо розширити наші пропозиції мобільності в (видах клієнтів, які виходять за межі відзначених нагородами моделей, якими вони керують».