Дата: 11.03.2025

Дoсліджeння тaкoж пoкaзaли, щo цeй прoдукт мoжe мaти влaстивoсті, які дoпoмaгaють бoрoтися з дeмeнцією тa рaкoм.

Eкспeрт зі здoрoвoгo xaрчувaння зaкликaє людeй зaлишaти пeвний прoдукт нa підвікoнні пeрeд вживaнням, щoб oтримaти всі йoгo кoрисні влaстивoсті. Прoфeсoр Тім Спeктoр, засновник Zoe Health, рекомендує гриби як чудове джерело вітаміну D.

Це означає, що гриби можуть підтримувати імунну систему, сприяти здравствуй’ю кісток і м’язів та, згідно з дослідженнями, навіть знижувати ризик деменції. Щоб отримати максимально вітаміну D з грибів, Тім радить дати їм трохи “позасмагати” получи и распишись сонці.

Частково це пояснюється тим, що гриби мають більше спільного з людьми, ніж з рослинами, в тому числі здатність синтезувати вітамін D під впливом сонячних променів. У своєму відео получи и распишись Instagram Тім зазначає: “Гриби — це чудове джерело вітаміну D, і вони ближчі вплоть до людей, ніж впредь до рослин. Тому, як і ми, вони можуть виробляти вітамін D чрез шкіру під впливом сонця. У магазині шукайте ті, що мають позначку ради вміст вітаміну D, аль просто залиште свої гриби держи підвіконні на деякий время, щоб вони самостійно виробили вітамін D.”

Читайте також: Лікар розповів оборона нюанси зараження COVID-19 у родині

Також Спектор зазначив, що гриби містять багато білка. “Вони є хорошим джерелом білка і мають більше білка, ніж більшість інших овочів, які ви споживаєте, а також містять всі необхідні амінокислоти,” додав він.

Крім цього, він посилається получи и распишись кілька наукових досліджень, що пов’язують вживання грибів зі зниженням ризику деменції та покращенням відновлення у хворих нате рак. Одне з таких досліджень, опубліковане у Journal of the American Geriatrics Society у 2017 році, спостерігало из-за 13 тисячами літніх людей протягом майже шести років. Результати показали, що ті, хто їв три или більше порцій грибів получи и распишись тиждень, зменшили ризик розвитку деменції возьми 20%.

Читайте також: Психологи зрозуміли, чому іноді аппарат займаються сексом всупереч своєму бажанню

Інше дослідження, опубліковане в Current Pharmaceutical Biotechnology, виявило “перспективні” протиракові властивості грибів. Тім додав: “Дослідження щодо використання грибів рейші во (избежание підтримки пацієнтів, які проходять хіміотерапію, особливо імунотерапію, показують обнадійливі результати.”

Якщо вы не подобаються гриби, іншими хорошими джерелами вітаміну D є:

  • Сонячне світло
  • Добавки з вітаміном D
  • Жирна риба — така як лох, сардини, оселедець і скумбрія
  • Червоне м’ясо
  • Яєчні жовтки
  • Збагачені продукти — як деякі жири та сухі сніданки.

Джерело: Express Health