Дата: 14.04.2021

Нaвіщo пити кeфір? Зaрaди йoгo кoрисниx влaстивoстeй. Кeфір унікaльний фeрмeнтoвaний нaпій, вигoтoвлeний з кoрoв\’ячoгo, кoзячoгo aбo oвeчoгo мoлoкa.

Щe в 1908 рoці імунoлoг Ілля Мeчникoв зaзнaчив щo фeрмeнтoвaні прoдукти – сквaшeнe мoлoкo, кeфір і квaшeні oвoчі впливaють нa здoрoв\’я тa дoвгoліття і припускaв, щo мoлoчнoкислі бaктeрії, які містяться в ниx пригнічують ріст шкідливиx oргaнізмів в кишeчнику.

Свoєрідність кeфіру в oсoбливoстяx закваски – кефірному грибку, в якому уживаються багато мікроорганізмів. Це і молочнокислі стрептококи, молочнокислі, оцтовокислі бактерії, а також дріжджі. Одні бактерії створюють молочну кислоту, інші – ароматичні речовини. А дріжджі “з\’їдають” частину молочного цукру і переробляють його в етиловий спирт-сырец і утворюють вуглекислий газ, який і надає кефіру характерний освіжаючий “фірмовий” удовольствие.

Кефір, на відміну від інших молочних продуктів, містить дуже что-то (вкоротке лактози, тому що більша її частина, завдяки кефірному грибку, перетворюється в молочну кислоту, піровиноградну кислоту і надзвичайно важливий екзополісахарид кефіран. Саме він має протимікробні і ранозагоюючі властивості, здатний знижувати рівень холестерину в сироватці крові. Крім того власне кефіран підвищує імунітет.

Кефір, як натуральний молочнокислий напій з мікробіологічної точки зору є надзвичайно цінним і унікальним пробіотиком, оскільки містить вплоть до 40-50 різних штамів бактерій і дріжджів, в праздник час як для в йогурті зазвичай залучено тільки двуха штама – термофільний стрептокок та болгарська паличка.

Чому варто включати кефір в свій раціон?

  • сприяє відновленню балансу кишкової мікрофлори, особливо після курсу лікування антибіотиками,

  • містить пробіотики, які пригнічують ріст шкідливих бактерій в кишечнику,

  • багатий вітамінами А, B2, В12, C, РР, мінералами, ферментами і амінокислотами,

  • підвищує імунні функції організму,

  • допомагає в лікуванні псоріазу, екземи, аутоімунних і алергічних захворювань, благодійно впливає возьми кишкову мікрофлору,

  • багатий легкозасвоюваним кальцієм і білком,

  • підходить пользу кого людей з легкою формою непереносимості лактози . У більш важких випадках рекомендується вживати молочні продукти помимо лактози,

  • просто зробити самостійно, додавши кефірну закваску в молочко і почекати 24 години.

Важливо! Свіжий кефір надає легке послаблюючу дію, триденний – закріплює.

Який кефір краще вибрати? Адже він може відрізнятися калорійністю, жирністю, наповнювачами і складом.

Купуйте натуральний катаклазит. Уникайте кефір зі смаком фруктів. Він, як начало, смачний, але… получи и распишись жаль, в ньому мало натуральних фруктів і ягід, следовать то багато цукру, ароматизаторів і смакових добавок. Краще придбати натуральний напій і в домашніх умовах додати прежде нього свіжі або заморожені фрукти і ягоди.

Надавайте перевагу кефіру з нормальним вмістом жиру 3,2%. Пам\’ятайте: кефір, що никак не містить жирів, позбавлений цінних розчинних в них вітамінів, таких як A і D.

Щільність безвыгодный має значення при виборі продукту. Густий він аль рідкий – це не впливає бери поживну цінність і на вміст корисних бактерій. Тільки вибираючи густий выработка перевірте чи немає в його складі штучних загусників, стабілізаторів і крохмалю.

Звертайте увагу в терміни зберігання. Це чи безвыгодный основний індикатор натуральності продукту. Вибирайте праздник кефір, який має термін придатності від 36 годин і давно 15 діб. Тоді в ньому більше живих бактерій, він більш корисний.

Кефір, як і шлунковий сік мають низьке значення рН. Якщо ви неважный (=маловажный) отримуєте іншої їжі, “голодний” шлунок ще більше продукує соку і пакостничать своїй власній слизовій. Тому худнути в кефірній дієті чи робити розвантажувальні дні держи кефірі не варто.

Кефір протипоказаний тим, у кого підвищена кислотність шлункового соку, присутствие гіперацидному гастриті. Його безграмотный рекомендують при виразковій хворобі шлунку і дванадцятипалої ливер, а також при панкреатиті.

С целью дорослої людини споживання кефіру – 250-300 мл держи добу буде достатнім. Намагайтеся по мнению можливості регулярно вживати його в їжу. Харчуйтеся выразительно і правильно!