Дата: 27.04.2021

Стoсуються oднoгo oбміну (вуглeвoдний), aлe нaстільки різні.

Дaвaйтe рoзбeрeмoсь із визнaчeннями тa нa прaктиці пeрeкoнaємoсь, як oдин і тoй жe прoдукт викликaє прoтилeжні рeaкції у ході вживання.

Глікемічний індекс (ГІ) – це показник, який вказує, наскільки повільно чи швидко продукти викликають підвищення рівня глюкози в крові.

Чиста декстроза має ГІ 100, і це значення береться по (по грибы) основу в класифікації на продукти з низьким глікемічним індексом (10-39), середнім (49-69) та високим (більше 70).

Коль ми споживаємо щось із високим ГІ, виноградный сахар стрімко підвищується у крові.Получи и распишись швидкість можна повпливати способом обробки страви, вмістом клітковини, білків, жирів у складі.

Наприклад:

  • ГІ білого рису=90, в пирушка час дикого=35.

  • ГІ цілого яблука =30, а соку = 50.

  • ГІ відвареної моркви 85, пива 110.

  • ГІ молочного шоколаду = 70, гіркого = 35.

Інсуліновий індекс показує підвищення концентрації інсуліну протягом 2 годин після прийому їжі. І безвыгодный варто забувати, що саме цей гормон тримає під контролем такий процес як ліполіз (розщеплення жирової тканини).

Максимально обмежуєте в раціоні продукти з висовим ГІ, а аншпуг стоїть на місці? Можливо, компенсуєте це інсуліногенними?

(на)столь(ко), ГІ молока незначний – 30, однак інсуліновий = 90.

  • ГІ вареної квасолі = 40, інсуліновий = 120.

  • ГІ відвареної картоплі = 90, інсуліновий = 120.

Червоні сорти м’яса безграмотный мають глікемічного індексу, однак вони здатні викликати скаканье викиду інсуліну.

Пам’ятайте, що завжди можливо знайти альтернативу.

В такой степени, наприклад, заміна в звичному раціоні пластівців нате цільнозернову крупу, фрешів – для цільні фрукти, солодощів та здоби – держи якісний чорний шоколад, семя після вечері – творогом получай сніданок вже зроблять значний внесок в тому, як Ви почуватиме себя завтра.